2018-AS ŐSZI DIVATKISOKOS BEVÁSÁRLÁS ELŐTT

BLOGBEJEGYZÉS @ 2018. szeptember 19.

Divathírek a Tisztelettel Övezett Nőknek

Vége van a nyárnak hűvös szelek járnak… mondja a gyermekdal is és bizony szépen lassan az ősz is megmutatta számunkra a zordabb arcát.

A nyaralás emlékével, az iskolakezdés stresszes napjai után felszabadító érzés egy kicsit kényeztetni magunkat valami trendi új „cuccal”.

Felmerül bennünk a kérdés: mivel újíthatjuk meg ruhatárunkat?

Tévhit, hogy csak a meleg színtípusú hölgyeknek, kedvez az ősz! Sokan úgy gondolják, (még a szakemberek közül is…) hogy mivel az indián nyár „automatikusan adja magát” ezért az ősz színei a divatosak, dominánsak.

 

A 2018/19-es év őszi-téli divat színpalettája a következő:

(1. sor balról jobbra: lime light, ceylon yellow, crocus petrol, ultraviola, martini olive; 2. sor: nebulas blue, quetzal green, valiant poppy, red pear, russet orange)

 

És mindez hogyan jelenik meg a természetben?

(szintén a megfelelő sorrendben)

 

 

Bevallom, a színeket nézve örömmel tölt el az a tény, hogy mind a hideg, mind a meleg színtípus megtalálhatja benne azt a kedvencet, melyet könnyedén be tud építeni a jól megkomponált ruhatárába.

Az adott újdonságokkal, ügyes praktikákkal, a meglévő ruhákat színesebbé, aktuálisabbá tehetjük, DE!

 

Tisztelettel felhívom a figyelmüket, hogy az itt látott színeket ne egy az egyben abszolválják!

 

Nem csak azzal érdemes tisztában lenni, hogy a hideg vagy a meleg színek a kedvezőbbek számunkra, hanem a világosabb illetve a sötétebb árnyalatokra is és az adott színnek a telítettségére avagy telítetlenségére is szükséges figyelni.

Például a nyár típusnál nem elég azt tudni, hogy a hideg színek emelik ki igazán arcvonásukat. Ennek a színtípusnak a hamvasság, a lágyság is szükséges, hogy arcának bája ne elbújjon, hanem inkább kiemelkedjen a viselt színek által.

Természetesen vannak még apró huncutságok, mellyel a kívánt hatást el tudjuk érni. wink

Fontosnak tartom a személyiséggel harmonikus, a dolgos hétköznapokra is és a jeles napokra szintén a kompetenciának megfelelően illeszkedő színvilág megalkotását.

 

A divat színei irányadóak, de nem egy az egyben kötelezően beépítésre váró paletta.

 

Válasszuk ki a számunkra elfogadható, típusunknak munkánk protokolljának megfelelő, színeket.
Ha úgy érezzük, nem vagyunk teljességgel biztosak abban mi az, ami számunkra a legideálisabb, akkor kérdezzünk meg olyan szakembert, akiben teljes egészében megbízunk!

Elárulok egy titkot! surprise Honnan lehet tudni, hogy igazi szakemberrel állunk szemben? Harmóniában van. Színei, mind a sminkjében, öltözékében, bőr, haj, szem színében harmonizál. Öltözéke igényes, alkalomnak megfelelő! Ha megelégszik a szintetikus kommersz „cuccokkal” akkor vajon mit fog ajánlani?

Azt gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni mekkora összeget akar az új ruhatárra költeni. (Igaz, láttam már márkás cuccokban, a kompetencia hiányosságaival fűszerezett öltözékű „szakembert” is.) De, aki szakmája szerint a stílusra, a harmónia megalkotására tette fel az életét nem érheti be kevesebbel, mint a legjobbal! Ja, ha nincs rá keret? Nincs meg a hozzáértés? Akkor? Önre bízom a választ is és a választást is! Lehet, egy kicsit keménynek tűnik, amit leírtam? Gondolja végig! Olcsón „megúszta” a vásárlást, de valami nem „klappol”…  Szerintem érdemes elgondolkodni rajta! 

Az én szakmám egy könnyűnek tűnő szakma, amihez MINDENKI ért! Vagy mégsem?

 

De térjünk vissza az idei év őszi-téli divatjához!

 

Mik azok a jellegzetességek, amelyekről felismerhető az új őszi-téli divat?

Legszembeötlőbb formai változás a széles váll, a hangsúlyos, sokszor elütő színű, vagy tűzésekkel kiemelt, nagy, rátűzött zseb (blézereken, kabátokon épp úgy jelen van, mint a blúzokon, aljakon, ruhákon). Az érdekes ujja díszítések épp oly újdonság, mint a széles nagy gallér és fazon a blézereken, kabátokon. A ruhák, felsők aljavonala szabdalt, sejtelmes.

Anyag karakterek tekintetében a nőiesség a domináns.

Nagy „pályatér” jutott a bársonynak! Kiegészítőként kabátok gallérján, betétként blézerekben sőt, önállóan is teret hódított. A 2018/19 es őszi-téli kollekcióban legnagyobb szerepe az alkalmi viseletben van.

Valljuk be, sejtelmes hamvassága melegséget sugalló puhasága, a modern kor elasztikus kényelmessége idilli viseletté teszi a tükörbársonyt.

Másik nagy hangsúlyt kapott anyagtípus a bouclé. Rusztikus mintázata, az alapanyagba beszőtt színek kavalkádja teszi jól kihasználhatóvá a blézernek, kosztümnek, kabátnak használható textíliát. Csak a képzelet szab határt a megannyi ötletnek, melyet kivitelezhetünk. (Zárójelben jegyezném meg, hogy az általunk használt Holland & Sherry alapanyagai között is megtalálhatóak a fent említettek)

Figyelem! Télikabátnak csak akkor használjuk a nekünk tetsző anyagot, ha az alapanyag karaktere, vastagsága megfelelő (ÉS!) gyapjú!


A megunhatatlan muszlin, a selyem-és a gyapjú- zsorzsett, az időtálló kortalan divat alapja, melyet mára már a fiataloknak tervező dizájnerek is előszeretettel használnak.
Az év őszi-téli divatjában a fémes csillogást a tervezők nem csak az alkalmi, de a hétköznapi élet viseletében is szívesen megjelenítik.

 

Idén a fő alapanyag természetesen a megunhatatlan gyapjú. Nem csak a kártolt, de a fésűs technológiával készült változata is kiapadhatatlan lehetőséget kínál számunkra, hogy az előttünk álló zord időjárás viszontagságait könnyebben viseljük el.

Az ünnepi alkalmak fő anyaga a tisztaselyem, a pamutbársony és a csipke, mely textíliákból izgalmas, nőies és akár alkalmakra sejtelmes megoldásokat is választhatunk.

A bársony kiegészítőként is megállja a helyét. Díszítések esetében a bőrt még mindig alkalmazzák a divattervezők.  Az alkalmak kedvenc technika megoldása a muszlinok és a selymek esetében a plissérozás.

Mintázatban markáns változás tapasztalható, hiszen a dzsungel mintát és a nagy virágos mintát az apró jellegtelen mégis nagyon színes minta, a kockás megannyi változata, az állatminta, a buklé és az örök egyszínű váltotta fel.

 

A minták kiválasztásában érdemes figyelni arra hova szeretnénk felvenni az adott modelt.

 

Természetesen az apró minta a hétköznapok viseletében jelenik meg. Akár a munkahelyi öltözetünkbe is belecsempészhetjük, viszont a megjelenés mennyiségére figyelni kell!

A hivatali viselet az idei divatminták közül az egyszínű illetve a buklé hatást preferálja. Jó hír viszont, hogy a díszítő rakásokkal, fodrokkal, szabásvonalakkal és más rafinériákkal kifinomult, kompetens öltözéket lehet összeállítani.

A dögös, extravagáns állatminta viselését a szabadidős programok, a randevúk mintázataként építsék be a ruhatárukba azok a hölgyek, akik a sötét ősz illetve a sötét tél típusba tartoznak. A lágy és a meleg őszök a kevésbé karakteres kisebb felületen megjelenő összeállítás esetében elcsábulhatnak. Az élénk és a hideg tél típusok a fekete – fehér mintázatot viselhetik.

Sajnálom, de a többi színtípusnak kevésbé, vagy egyáltalán nem ajánlom az állatmintát eredeti (!) mivoltában. Miért mondom ezt? ezt még itt nem lett kibontva A kereskedelmi igényeknek a gyártó üzemek is szeretnének megfelelni, ezért már megtalálhatjuk az állatmintát például a szürke árnyalataiban is. Így például a nyár típusú hölgyek egy ezüst szürke- galambszürke színkombinációs kendőt már viselhetnek a saját színű ruhatárukhoz.

A tavalyi évben indított irányvonalat a 2018-19-es év kollekciójában a kreátorok továbbra is megtartották, illetve „emelték a tétet”!

Ha egy bő mondatban kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy:

A sportos elemek alkalmazása a nőiesség jelképeivel együtt úgy, hogy az elegancia határain belül maradva mégis egységet alkotnak.

 

Vegyük sorba a női ruhatár alapdarabjait külön-külön és nézzük, hol van változás, mi az, ami maradt, amit lecseréltek a divat kreátorai!

 

Kabátok, blézerek:

Az idei trendi kabátban a bársony és a buklé együttesen is megannyi ötletes megoldásban szerepel.
A vállak szélesítése most is hangsúlyozott figyelmet kapott. Teszik ezt szabásvonalakkal, betétekkel, szálirány elforgatással, fodrok, húzózárak beépítésével, természetesen a testalkatot érdemes figyelembe venni a szabásvonalak, a hossz kialakításánál.

A rövid kiskabátok "A" vonalúak, vagy karcsúsítás nélküliek. Új vonalként megjelentek a hosszabb állású blézerek is, melyek viszont követik az alak vonalát.

Az ujjak díszítettek, szabottak, húzózárral, díszítő szalagokkal vállnak izgalmasabbá. Rakott ujjú kabátok az idei év meglepetései, melynél bizarr mégis izgalmas ötlet, a rakott/vagy fodor a könyék vonal magasságában.

Figyelem! Széles váll, szűk csípő és kellő testmagas esetében előnyös!

A fazon vonala a (váll vonalától számítva) lejjebb került, pont mint a 80’-as években. A fazon is és a gallér is szélesebb, karakteresebb. A hidegebb időszakban viselendő kabátoknál az állógalléros megoldás maradt, míg az inggalléros jelleg új dimenziókat nyit számunkra.
Természetesen jelen vannak az örök klasszikus vonalú fazonok is. Viszont, bársonnyal díszítettek.smiley


Aljak:

A divat palettáján most a hosszú szűk és a hosszú bő aljaké a szerep.Szinte elhanyagolható a rövid ceruza vonalú szoknya a kreátorok tervezte kollekciókban!

Természetesen a bemutatókon a szerep az új modelleké, viszont nem vitathatjuk el a mindennapokat élő nők igényeit, a protokoll előírásait, a használhatóságot sem.
A térdvonal a lábszár középig érő alj a kompetens öltözék szoknyahossza, mely örök a kényelem és az elegancia miatt.

Természetesen figyelni kell a láb vonalára, a testarányokra, amikor a számunkra kedvező hosszúságú aljat kiválasztjuk!

Nem elhanyagolható az sem, hova akarjuk felvenni a kiválasztott ruhadarabot.
A 2018-19 őszi-téli divat szerint a szoknyák hosszúak, szűkek, zsebesek, sportosan elegánsak, mindenféleképpen harmonizál a felsőrésszel.

Például egy csípővonalig érő "A" vonalú kabátka izgalmas együttest alkot a hosszú szűk szoknyával.

Rövid, derékvonalig érő karcsúsítás nélküli, vagy enyhén szűkített blézer viszont a bő, rakott nagy zsebes szoknyával alkot egy lendületes párost.

Pulóveres viseleteknél is hasonló kép tárul elénk. Szűk, vékony kötött felső esetén leggyakrabban az alj bő vonalú, míg bő felső esetében szűk.


Nadrágok:

Az általunk közkedvelt ruhadarab a nadrág, szárának változását már évek óta szeretnék megváltoztatni, melyre a piac nehezen reagál.

A váltást több tényező is nehezíti. A szűk szárú nadrág a megfelelő felső résszel (!) kényelmes, komfortos viselet. A nem túl szűkített nadrág tökéletesen beépíthető a kompetens out-fit-be is.

A párhuzamos és a bővebb fazonú nadrágok sokkal inkább megkövetelik a magasságot és a karcsú derekat, csípőt.

Ettől függetlenül következetesen igyekeznek a bővebb nadrágszár divatjának terjesztésében.

Ha követni akarjuk a divatot, mégis hogyan lehetünk jólöltözöttek?

Hangsúlyozom, figyelve a testi adottságokra, a bővebb vonalú nadrágot mindig enyhe A vonalú, vagy karcsúsítás nélküli blézerhez ajánlom. Míg a hosszabb állású blézert ceruzavonalú nadrággal érdemes viselni. A bő vonalú nadrág mindig rövid felsővel van jelen a 2018-19-es kollekciókban, melyet a neves márkák tervezőitől láthatunk.

Két variációját is megtalálhatjuk.

Az egyik az úgynevezett: Marleine (Marleine Dietrich által viselt forma) nadrág mely csípőtől bővül és teljesen földig érő hosszal készül.
A másik a párhuzamos nadrágszárral gyártott lábszárközépig, vagy bokacsontig érő modell.

Általában tíz nőből egy akinek jól áll!

Igaz csizmával szépíthetünk a látványon, de ez már a hivatali öltözéknek nem része.

Egyre több divattervező alkalmazza az oldalvonalba beállított csíkot, ripsz szalagot, húzózárat, mellyel izgalmasabbá teszi a kollekciója nadrágjait. Azért tartom szimpatikusnak a hosszanti vonalak hangsúlyozását, mert a bővebb szár adta szélesítő hatást ellensúlyozza.


Blúzok:

A vonalvezetésére jellemzők megegyeznek a már említett kabátokéval, blézerekével.

Alapanyagát tekintve a pamut, a modál, a viszkóz, a tisztaselyem is kellemes érzést nyújt viselője számára.

Gallérok közül maradt a bubi (lapos, fekvő, ívelt gallér), de jelen van a hegyes változata is. Az inggallér, a fodros gallér, a gallér nélküli félig nyitott elejével készült modellek egyaránt divatosak és könnyedén beépíthetők a mindennapokba.

Érdemes a napi outfit összeállításánál figyelembe venni az épp viselni kívánt blúz+blézer gallér és fazon megoldását.

Az alakot követő modellek mellett jelen van a bővebb szabás is. Egyre hangsúlyosabb a derék vonal, melyet egyenes, illetve a bővebb szabású blúzok esetében széles övekkel emelnek ki.
Természetesen a blúzok hossza is változó, melyet a bőség és a szabásvonal is nagyban befolyásolja.

Díszítettek a blúzok ujjai, akár szabásvonallal, díszítő szalaggal, csipkével, húzózárral. A fantáziának az ízlés és a blúzzal szemben támasztott igényünk szab határt.

Nyilvánvalóan egy meghatározó, protokolláris eseményre nem csipkebetétes ujjú blúzba érkezünk.

Meghagyjuk az esti, könnyedebb hangvételű esemény viseletének. A kabátoknál említett könyékvonalba épített fodros ujj megoldást a blúzok esetében is megtalálhatjuk.

A vállak szélesednek, előtérbe kerülnek a válltömők is. Szélesítésre pántokat, fodrokat, különböző díszítő elemeket is használnak a kreátorok.

Vigyázat! Csak a szűkebb vállú hölgyek esetében érdemes erőteljesebben élni a divat adta lehetőséggel!

Így a számukra sikeresen lehet elérni az ideális homokóra alkatot. A széles vállúak esetleg (!) jelzésszerű megoldásokat alkalmazzanak!

A zsabó és más zsabószerű díszítések is szerepet kaptak a fodros elejepántok, a piék mellett a blúzok díszítésében.


Pulóverek:

Két irányvonalat látunk a tervezők által bemutatott modelleknél.

Az egyik a vékony, blézer alá is viselhető egyszerű, minden sallang mentes rövid illetve hosszú ujjú, kör, V kivágott és garbó nyakú pulcsik. Kellemes, könnyed minden időben megállja a helyét. Érdemes a saját megfelelő árnyalatokból beszerezni, mivel hosszú éveken keresztül építhetjük rá a ruhatárunkat.
Másik az alpesi, a funkcionális pulóver. Jellemzője a puha, meleg, védelmet adó, vastag, önálló viselet. Nyilvánvaló, hogy a XXI. században már kevés, ha csak nem fázunk a viselt pulcsinkban. Ezért a lezser, kicsit poncsó szerű, de derékrészen övvel, vagy kötésformával karcsúsított vonalakat helyezték előtérbe.

Kötésük jellegtelen, inkább a kiegészítőkön van a hangsúly.

 

Ruhák:

Természetesen külön említem a dolgos hétköznapok viseletét és az alkalmi out-fit-et, hisz eltérő a szerepe, a feladata.

Mást várunk el az adott ruhától, ha a mindennapjainkon akarjuk hordani és akkor is, ha jeles eseményeken akarunk megjelenni.

Az alapanyag tekintetében is eltérő az igény. A dolgozó nő elvárásainak az őszi trend igazán könnyedén tesz eleget. Alapanyagai a kötött és az elasztikus szövött textíliák, melyek kényelmes eleganciát kölcsönöznek a számunkra. Mintázottságot tekintve az egyszínű, a kockás változatai, az állatminta is jelen vannak (melyek viselési lehetőségeiről ejtettünk már pár szót).

Legnagyobb hangsúly az egyszínű kelméken van. Rafinált szabásvonalak emelik ki a vállakat, karcsúsítják a derekat.

Egy mondatban így lehet jellemezni az idei ruha divatját. Ha egy kicsit figyelmesebben szemléljük a modelleket, azt láthatjuk, hogy a blúzok és a blézerek, kabátok jellegzetességei a ruhán is megfigyelhetők.

A vállakat szélesítik válltömővel, szabásvonalakkal. A derék vonalat hangsúlyozzák, nyújtják.

Az ujja megoldások, a szabott, tűzött variációkat ugyan úgy magán viseli, mint a könyékvonalnál elvágott, fodros romantikus verziót.

A kabátruha duplasoros, aranygombos változata még mindig jelen van, igaz a vállak szélesebbek, a fazonrész mélyebb.

Személy szerint nagyon kedvelem, mert egy rendkívül praktikus darab. Kigombolva is tökéletesen megállja a helyét, míg begombolt állapotban, a hosszanti vonalat hangsúlyozza így karcsúsít. Magas vékony hölgyek esetében a fazon szélesítésével lehet viselhetővé tenni a ruhát.

A blúzokon használt fodrok, masnik, csipkebetétek megjelennek a tervezők ruháin is. Viszont azt is el kell mondani, hogy az alj+blúz variáció, sokkal több lehetőséget hordoz magában, mint egy ruha. Talán ezt ismerték fel a divat kreátorai is, amikor nagyobb teret adtak a blúzoknak, aljaknak és a nadrágoknak.


Alkalmi ruhák:

Egy tervező számára a legnagyobb kihívás és egyben a legnagyobb szabadságot adó ruhadarab az alkalmi ruha. Az alapanyagok (melyekről már említést tettem) kiegészítők bő választéka segít az alkatnak, az eseménynek megfelelő modell kiválasztásában.

Melyek a divatnak megfelelő kellékek, amikkel sáfárkodhatunk? A csipke, a muszlin, (akár a pissérozott változata is) bőr, toll, arany díszítő elemek.

No, itt érdemes egy pillanatra megállni! Arany kellék mellett csak a meleg tónusú hölgyek tegyék le a voksukat, mivel csak az ő számukra előnyös díszítés! Bravúros megoldásokat láthatunk a divatot irányító nagy moguloktól.

Egy masni izgalmas elhelyezése egy fodor beépítése rendkívüli módon tudja karcsúsítani, de akár kiemelni is az adottságainkat.

Természetesen az alkalmi viselet vonalvezetésénél is irányadó a széles váll, a hangsúlyos derék.

Az alkalmi ruhák hosszúak, uszályosak, díszesek. Merjenek királynők lenni, élvezzék az adott estén a nőiesség minden lehetőségét!

Vajon milyen kiegészítők illenek a 2018-19-es év őszi-téli divatjához a divattervezők szerint?

 

Harisnyák:

Harisnyák mintásak, jellegében, sokszor mintázottságában is passzol a bemutatott ruhához. Nem ritka, a lurex harisnyanadrág sem.

A vastag buklé aljhoz épp úgy viselik, mint az alkalmi ruhák kiegészítéseként.

Természetesen a trend követőinek is érdemes elgondolkodni, mit vesznek fel például egy színházi eseményhez, ha a hétköznapjuk részévé teszik a lurex harisnyát. A fiatalabb generációnak a ruhákhoz illeszkedő térdzoknikkal rukkoltak elő a tervezők.


Lábbelik:

Lábszár középig érő és hosszúszárú csizmák a hosszú, illetve a midi aljak tökéletes kiegészítői! AZ UTCÁN!!! Irodában ajánlatos cserecipőre váltanunk a legmenőbb utcai viseletünket is! Így biztosan nem gondolják azt rólunk, hogy elkéstünk. wink

Viccet félretéve, jó a csizma, szép a csizma,(és ha még divatos is) de kompetens nő lecseréli a lábbelijét! (nem papucsra!)

Mielőtt lázba jönnénk egy szép hosszúszárú csoda láttán, gondoljuk végig, hogy testi adottságainkhoz illik-e a vágyott darab?
Színei mindenkor illeszkednek a viselt ruhához. Az idei szezon kedvence a fémes szín, mely több mindenhez is felvehető, ha a színtípusunknak megfelelőt választjuk.

Vigyázni kell a fémes csillogással, hiszen nagyon könnyen át lehet esni a ló túlsó oldalára! Itt is érvényes az unásig emlegetett kevesebb több szállóige.

NO igen…De mi a kevesebb? És mi a több? Itt szintén érdemes segítségül hívni a szakembert!
 

Táskák:

Táska íves, legtöbb esetben kicsi, passzol a lábbelihez, ha bőr!

Több divattervező is lánccal díszített táskafüleket készített. Kicsi fogantyútól a hosszúig minden fellelhető. Találkozunk még a bemutatókon nagy táskákkal, mely sok esetben a viselt ruha alapanyagához passzol. Természetesen itt is vegyük figyelembe, az alkatot mikor kiválasztjuk az új kedvenc táskánkat. Nagyon keresztbe töri a legszebben megalkotott öltözéket is egy rossz méretű táska.

Alkalomra mindig a ruhához és lehetőleg a bőr vagy selyem cipőnkhöz válasszunk táskát, ami minden esetben kicsi!

Semmi mást nem kell eltennünk, mint egy kis púder, rúzs, zsebkendő. Figyelem a bankkártya az urak zakózsebében elfér! wink

Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy megjegyezzem: az alkalmi ruha nem attól jó, hogy van rajta zseb! Még akkor sem, ha divat!


Sálak, kendők, kesztyűk:

Az idei évben még mindig jelen van a nagy körsál és a hosszú sál, mely nem csak hogy színeiben harmonizál, de sok esetben a blúz, a ruha anyagából van.

Amire érdemes figyelni, ha sálat, kendőt vásárolunk: mindenképp igényes, minőségi alapanyagú legyen!

Hiszen ha az öltözékünk az "i" akkor a sál a pont az "i"-n!

Nagyon-nagyon-nagyon fontos, hogy 100%-ban passzoljon a színtípusunkkal. Mert amíg tévedhetünk egy nadrág, alj esetében, vagy elgyengülhetünk a majdnem tökéletes blézer színét illetőleg, addig a sálnak hibátlannak kell lennie!

Miért? Mert a legközelebb van az arcunkhoz.

Azt szoktam tanácsolni, ha egyből a teljes ruhatárat nem is cserélik le a hozzám forduló hölgyek, (mert ragaszkodnak a kedvencekhez) sálakkal lehet az esetleges hibákat korrigálni.
A kesztyű bőr és hosszú. Harmonikusan alkalmazkodik a ruhához.


Ékszerek:

Arany, arany, arany. A 2018-19-es év ékszer színe a meleg típusoknak (tavasz és az ősz típusok) zseniális, de sajnos a tél és a nyár képviselőinek elhanyagolható.

No de ne keseredjenek el a divatkövetők, hisz a kiegészítők arzenáljában sok lehetőség van a „legtrendibb” kiegészítők palettáján. Ami új és izgalmas ezen a területen, az a gigantikus fülbevaló, mely nem csak arany színben, hanem a ruhához passzoló rojtos díszes elemekkel is fellelhető a kifutókon. Mivel a legkönnyebb a kiegészítők átemelése a mindennapokba, ezért a gyors és rugalmas üzletek biztosan beszerezték már a legújabb darabokat. Tényleg csak a képzelet szab határt a kiegészítők területén az ötleteknek.

 

Ami közös a többféle stílusirányzat esetében az a hihetetlen nőiesség.

 

Kedves Hölgyem!

Mielőtt kezébe venné táskáját és elindulna, valami új beszerzésére, kérem, álljon meg egy pillanatra! Az általam leírt irányadó feljegyzések utat mutathatnak a gyorsan megújuló, azonnali vásárlásra serkentő tengernyi áru között.

Azt tanácsolnám, először is rakja össze mi az, amit szívesen viselne idén is az előző szezon termékei közül. Melyek azok a ruhák, amiket egyáltalán nem is vett fel és melyek azok a termékek, amik már megszolgálták a maguk idejét.

Nos, érdemes az utolsó két csoportot elajándékozni, kiszanálni, majd a „maradt halmaz” hiányosságait boldogan pótolhatjuk az év trendinek számító színeivel, formáival.

Ha még nincs tisztában a színtípusával, alkatának előnyős oldalával és szeretne egy tudatosan összerakott ruhatár boldog és sikeres tulajdonosa lenni, akkor kattintson ide, szívesen állok rendelkezésére!

Menü

Vevőszolgálat

Hétköznapokon 9-17 óráig a +36 (30) 474 875-as mobil telefonszámon, vagy a
nora@daday.hu
email-címen.

8900 Zalaegerszeg,
Kossuth Lajos utca 4-6.
Csipke Üzletház,
021-es üzlet