Alkotói szabadságra mentem

BLOGBEJEGYZÉS @ 2018. július 12.

Alkotó szabadságra mentem!

 

Hála és köszönet a családomnak, hogy a hétvégémet drága kutyánkkal Lizyvel, és a gondolataimmal tölthettem festői környezetben!

Biztosan ismerik azt az érzést, amikor a feladatok végeláthatatlan sorban gyülekeznek, amikor egy feladatot kipipálva két újabb jön a helyére… 

Teljes kétségbeesés és egy véletlen lehetővé tette számomra, hogy két napot csak az írással és a 2018 őszi/téli kollekció tervezésével tölthettem.

Hosszú évszázadokon át a nő feladata a család összetartása, (ahogy azt az idősebb generáció mondja: tűzhely melegét adó anyai szeretet) a háztartás vezetése, a reprezentálás volt.

A két világháború megváltoztatta a szerepeinket. Amíg férfiak a csatamezőn harcoltak, addig a nők számára szükségszerűvé vált, a pénz előteremtése, ha ételt akart adni gyermekeinek. Mára az emancipáció kivívásával a múltból hozott és a kivívott szerepeinknek is eleget kell/akarunk tenni.

Bevallom, még nem találkoztam olyan nőtársammal, aki ne 100%-on akarjon teljesíteni mind a munkahelyén, mind a családjának, párjának.

Háát… néha nem kis feladat... :)

A baj csak az, hogy nem lehet mindig „teljes lángon égni”! Szükség van a pihenésre, elvonulásra, akár alkotói, akár „csak” lazítós pihizős pár napra.  

Nőként, anyaként kapni két nap csendet, hihetetlen energiákat szabadít fel az emberben! Kívánom minden nőtársamnak, hogy élje meg az alkotói/ elvonulós csend erejét, amikor a saját elképzelései szerint álmodja és éli az órákat, napokat. Csak én vagyok és a gondolatok! Nincs anyaa légysziiii, éhes vagyok…., hol van a….stb…

Mámorító érzés, amikor egyik ötletből születik egy újabb majd egy harmadik, negyedik… Olyan gondolatokat indít el az emberben, ami előbbre viszi vállalkozását, karrierjét.

Imádom a családom! Nagyon vágyom, hogy újra láthassam Őket! Hiányzik a tinis viccelődéseikkel, tesós csipkelődéseikkel hangos ház! Tudom, hogy ha ezt a két napot sikeresen töltöm csendes magányomban, akkor csak rájuk tudok figyelni és értékes időt tudok együtt tölteni velük hazaérkezésem után.

Próbálják ki! Higgyék el, megéri! :)

 

 

 

Menü

Vevőszolgálat

Hétköznapokon 9-17 óráig a +36 (30) 474 875-as mobil telefonszámon, vagy a
nora@daday.hu
email-címen.

8900 Zalaegerszeg,
Kossuth Lajos utca 4-6.
Csipke Üzletház,
021-es üzlet