Mit tegyek, hogy tisztelettel övezett nővé váljak?

BLOGBEJEGYZÉS @ 2018. május 03.

Ha azt mondom sikeres nő, akkor valószínű mindenkinek egy vállalkozó, vagy vezető beosztásban lévő nőtársa jut eszébe. Vajon mi az, ami sikeressé teszi őket?

Van szerencsém együtt dolgozni sikeres női vezetőkkel, üzletasszonyokkal, ezért összegezni tudom mik azok a dolgok, amik azonosak, amik segítik őket céljaik elérésében. Nem mondom, hogy szeretik ezeket a szokásokat, de mégis az életük részévé tették, mert tudják, hogy általa válnak sikeressé.

Egyik ilyen „nem szeretem, mégis csinálom” szokásuk a korán kelés.Bevallom én is küzdök a koránkeléssel. Ha ritkán elkövetem azt a bűnt, hogy visszafekszem, vagy tovább alszom, feladataim tornyosulnak és a lelkiismeret-furdalás miatt nem érzem jól magam. Tudom, legalább 2 órát elvesztegettem.
A kora reggeli időszak a maga csendességével tökéletes a tanulás, sportolás, a napi feladatok tervezése szempontjából. (az én esetemben pl.: a blog írására )

A koránkelés nem mehet az alvás rovására! 


Egyes kutatások szerint a sikeres nők minimum 7 órát alszanak naponta. Igaz ez a szám változó, mivel mindenkinek más az alvás igénye. Van ki „beéri” 6-7 órával, van, akinek 8-9 óra szükséges. Lényeg, hogy a megfelelő mennyiségű alvást is szükséges beilleszteni a napirendünkbe.
Fontos az alvás minősége is. Ezért érdemes a hálószobából kiiktatni a TV-t, helyette inkább egy ízlésünknek kedves regényt olvassunk! Kellemes alváshoz hozzásegít, ha végiggondoljuk az elvégzett feladatainkat. Jó megoldás, ha a telefon ébresztő funkciója helyett inkább az ébresztőórát választjuk. Így csökkenthetjük az elektroszmogot a környezetünkben.


Megfigyeléseim alapján bátran állíthatom, hogy a Tisztelettel Övezett Nők figyelnek az egészségükre. Időben elmennek a megfelelő szűrővizsgálatokra, odafigyelnek, milyen minőségű ételeket fogyasztanak maguk és családjuk. Hetente kétszer sportolással töltenek 1 órát, mely segíti levezetni a stresszt, új gondolatokat, ötleteket ébreszt.

Rendet tartanak maguk körül. 
Nem csak a munkahelyükön, de az otthonukban is, az életük mindenterületén a rend uralkodik. Nem kell időt tölteniük a dolgaik keresésével, ezáltal hamarabb végeznek a kitűzött feladataikkal. Rendszerben gondolkodnak, tervezik a mindennapjaikat. A munkát, az étkezést, a sportot a pihenést ugyan úgy a családi programokat is. 

Mindig megteremtik, azt az időt mely a kikapcsolódást a feltöltődést segíti elő. Nevezhetjük „énidő”-nek. A lényege, hogy a sikeres nő szolgálatában álló idő legyen. Ilyenkor érdemes beiktatni például a masszázst, kozmetikát, fodrászt, az öltözködés megkomponálását, akár egy jó könyv olvasását is.


Ezt a sok mindent hogyan lehet bezsúfolni a mindennapok zűrös világába?

Hát a legfontosabb dolgot hagytam a végére. A tervezést. Csakis úgy lehet megvalósítani a fent leírtakat, ha előre hetekre már mindent betervezünk magunknak. Érdemes az egész évet ütemezni, majd lebontani a megadott hónapokra a feladatokat és a heti, napi rendszerességű feladatokat mellérakni. Így már nagy meglepetés nem érhet minket.
A családunk nem egy feszültségekkel terhes édesanyát, feleséget kap. A kollégák is egy feladatra fókuszált jó döntésekre képes vezetővel tudnak együtt dolgozni.

 
Összegezve: mit jelent számomra a Tisztelettel Övezett Nő?
Az a nő, aki képes egyensúlyt teremteni a hétköznapjaiban, aki boldog életet tud teremteni saját magának és a családjának. Aki vezetőként, üzletasszonyként Nőként ér célt.

Kívánom minden kedves olvasónknak, hogy sikerüljön megvalósítania a saját harmóniáját és célját!

Menü

Vevőszolgálat

Hétköznapokon 9-17 óráig a +36 (30) 474 875-as mobil telefonszámon, vagy a
nora@daday.hu
email-címen.

8900 Zalaegerszeg,
Kossuth Lajos utca 4-6.
Csipke Üzletház,
021-es üzlet